Αρχική  > Πρόγραμμα  > Τμήματα  > 4-Masterakia-Open

ΜΑΣΤΕΡΑΚΙΑ - Δημιουργώ με τις ανοιχτές τεχνολογίες

Μαστεράκια - Δημιουργώ με τις ανοιχτές τεχνολογίες (A20-OT-MB1)

Για παιδιά από Δ’ έως και Στ’ Δημοτικού.

Ο ψηφιακός κόσμος εξελίσσεται διαρκώς και μαζί με αυτόν αυξάνονται οι ανάγκες για νέους ανθρώπους με ανεπτυγμένες ψηφιακές και προγραμματιστικές δεξιότητες. Το micro:bit είναι ένα ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο, κατάλληλο για μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού που ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμο και την ανάπτυξη κώδικα. Αν και διαθέτει μέγεθος μικρότερο από εκείνο της πιστωτικής κάρτας, αποτελεί έναν ισχυρό υπολογιστή τσέπης και μπορεί να προγραμματιστεί εύκολα από τους μικρούς μας μαθητές.

Τα μαθήματα αποτελούνται από τρεις κύκλους, basic, intermediate και advanced, διάρκειας 17 μαθημάτων / κύκλο με αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας τόσο στο προγραμματιστικό περιβάλλον όσο και στα θεματικά αντικείμενα.

Στο πρώτο επίπεδο (basic), οι μαθητές θα μάθουν να αναπτύσουν κώδικα με Scratch 3 και Microsoft MakeCode, μέσω ευχάριστων δραστηριοτήτων.

Οι θεματικές ενότητες έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να συμφωνούν με το γνωστικό επίπεδο των μαθητών των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Δ-ΣΤ’). Περιλαμβάνουν έννοιες από τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά, τις τέχνες, τη μουσική και την οικολογία.Κατά την διάρκεια κάθε κύκλου περιλαμβάνονται και δραστηριότητες που αφορούν τον σχεδιασμό αντικειμένων μέσω κατάλληλου λογισμικού σχεδίασης (CAD) και την τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing).

Εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν

 • Micro:bit
 • Scratch 3.0
 • Microsoft MakeCode
 • Tinkercad
 • Απλά καθημερινά υλικά

Σημειώσεις

 • Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα
 • Το κάθε μάθημα έχει διάρκεια 90 λεπτά
 • Το σχολικό έτος χωρίζεται σε 2 κύκλους μαθημάτων (17 εβδομάδων / κύκλο).
 • Σε κάθε τμήμα συμμετέχουν έως 10 παιδιά. Αν ισχύουν τα υγειονομικά μέτρα για τον COVID-19 σε κάθε τμήμα θα συμμετέχουν έως 6-7 παιδιά.
 • Τα παιδιά συνεργάζονται σε ομάδες των 2. Αν ισχύουν τα υγειονομικά μέτρα για τον COVID-19, τα παιδιά εργάζονται μόνα τους, με ατομικό εξοπλισμό και θρανίο.
 • Σε περίπτωση ειδικής εγκυκλίου που απαγορεύει τη διά ζώσης διδασκαλία, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά, σύγχρονα και ασύγχρονα, μέσα από την ειδική πλατφόρμα e-learning μας (my.astrolab.edu.gr ) για σύχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Παρέχω τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεσή μου για την καταχώριση και την επεξεργασία των δεδομένων που υποβάλλω με αυτή τη φόρμα (συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμο, e-mail, και λοιπά συναφή) τα οποία γνωστοποιούνται στην Astrolab Education IKE μέσω της αιτήσεως επικοινωνίας ή εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τις προϋποθέσεις: α) ότι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκτέλεση των επιδιοκόμενων σκοπών της επικοινωνίας μας και β) την τήρηση των επιταγών του υπ. Αριθμ. 679/2016 Καν. ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πώς μάθατε για την Astrolab Education;