Αρχική  > Πρόγραμμα  > Online  > Astrolaboi-Arduino-Online

Αστρολάβοι Arduino (Γυμνάσιο) Online!

Κύκλος μαθημάτων

Η ενότητα αυτή είναι σχεδιασμένη για παιδιά όλων των τάξεων Γυμνασίου. Περιλαμβάνει 2 κύκλους μαθημάτων με 8 (2 ανά εβδομάδα) μαθήματα ανά κύκλο. Κάθε μάθημα έχει διάρκεια 60 λεπτών. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν μέχρι 6 παιδιά.

Το κόστος ενός κύκλου μαθημάτων είναι 60 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Σε περίπτωση που η εγγραφή συνδυαστεί με εγγραφή και σε άλλο μάθημα, προσφέρεται έκπτωση 10% στο σύνολο του ποσού.

Περιεχόμενο

Το Arduino είναι ένας μικροελεγκτής ανοιχτού κώδικα μονής πλακέτας και αποτελεί τον “εγκέφαλο” πολλών εφαρμογών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Ένας αυτόματος πωλητής, ένα ιατρικό μηχάνημα ακόμη και ένα σύγχρονο έργο τέχνης είναι μόνο μερικές από τις εφαρμογές του Arduino. Οι μαθητές θα μάθουν τις βασικές αρχές πάνω στον σχεδιασμό κυκλωμάτων καθώς και τον έλεγχο τους μέσω γλώσσας προγραμματισμού Wiring που στηρίζεται στην C++.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό Tinkercad που διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο, κατάλληλα σχεδιασμένο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Διαθέτει φιλικό προς τον χρήστη προγραμματιστικό περιβάλλον και συνδυάζεται με τον ενσωματωμένο προσομοιωτή σχεδιασμού και ανάπτυξης κυκλώματος που επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο του.

Πλατφόρμα υλοποίησης των μαθημάτων

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται online μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακών μαθημάτων της Astrolab Education. Εκτός από την σύγχρονη εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των “ζωντανών” μαθημάτων, τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους και δυνατότητες ασύγχρονης εκπαίδευσης: μπορούν να μοιράζονται τα έργα τους με τους συμμαθητές τους, έχουν πρόσβαση σε βιντεομαθήματα, υλικό σχετικό με τα μαθήματα, κουίζ και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους καθηγητές τους.

Απαιτήσεις

Θα χρειαστεί ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με μικρόφωνο και ηχείο. Η χρήση της κάμερας είναι προεραιτική. Θα χρειαστεί περιηγητής (browser) νέας έκδοσης, κατά προτίμηση Chrome ή Firefox.

Arduino

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρον για συγκεκριμένο μάθημα
Ισχύει έκπτωση 10% για συνδυασμό δύο ή περισσότερων μαθημάτων!


Παρέχω τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεσή μου για την καταχώριση και την επεξεργασία των δεδομένων που υποβάλλω με αυτή τη φόρμα (συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμο, e-mail, και λοιπά συναφή) τα οποία γνωστοποιούνται στην Astrolab Education IKE μέσω της αιτήσεως επικοινωνίας ή εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τις προϋποθέσεις: α) ότι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκτέλεση των επιδιοκόμενων σκοπών της επικοινωνίας μας και β) την τήρηση των επιταγών του υπ. Αριθμ. 679/2016 Καν. ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πώς μάθατε για την Astrolab Education;