Αρχική  > Πρόγραμμα  > Online  > Masterakia-Microbit-Online

ΜΑΣΤΕΡΑΚΙΑ micro:bit (Ε-Στ' Δημοτικού) Online!

Κύκλος μαθημάτων

Η ενότητα αυτή είναι σχεδιασμένη για παιδιά Ε’ και Στ’. Περιλαμβάνει δύο κύκλους μαθημάτων με 8 (2 ανά βδομάδα) μαθήματα ανά κύκλο. Κάθε μάθημα έχει διάρκεια 60 λεπτών. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν μέχρι 6 παιδιά.

Το κόστος ενός κύκλου μαθημάτων είναι 60 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Σε περίπτωση που η εγγραφή συνδυαστεί με εγγραφή και σε άλλο μάθημα, προσφέρεται έκπτωση 10% στο σύνολο του ποσού.

Περιεχόμενο

Το micro:bit είναι ένας υπολογιστής τσέπης ειδικά σχεδιασμένος από το BBC ώστε τα παιδιά να μάθουν πώς φυσικά εξαρτήματα, όπως αισθητήρες κουμπιά κλπ., αλληλεπιδρούν με το λογισμικό ενός υπολογιστή ώστε να συνδέσουν τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες προγραμματισμού που περιλαμβάνει ανάπτυξη παιχνιδιών και ανάθεση project, τα παιδιά θα εμβαθύνουν στον υπολογιστικό τρόπο σκέψης, τις βασικές αρχές προγραμματισμού και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο δωρεάν προγραμματιστικό περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού του micro:bit. Διαθέτει γραφική γλώσσα προγραμματισμού με την οποία καθιστά πιο προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά (απο 8 ετών και άνω) καθώς και ένα πεδίο προσομοίωσης του micro:bit.

Πλατφόρμα υλοποίησης των μαθημάτων

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται online μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακών μαθημάτων της Astrolab Education. Εκτός από την σύγχρονη εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των “ζωντανών” μαθημάτων, τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους και δυνατότητες ασύγχρονης εκπαίδευσης: μπορούν να μοιράζονται τα έργα τους με τους συμμαθητές τους, έχουν πρόσβαση σε βιντεομαθήματα, υλικό σχετικό με τα μαθήματα, κουίζ και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους καθηγητές τους.

Απαιτήσεις

Θα χρειαστεί ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με μικρόφωνο και ηχείο. Η χρήση της κάμερας είναι προεραιτική. Θα χρειαστεί περιηγητής (browser) νέας έκδοσης, κατά προτίμηση Chrome ή Firefox.

Πλακέτα micro:bit

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρον για συγκεκριμένο μάθημα
Ισχύει έκπτωση 10% για συνδυασμό δύο ή περισσότερων μαθημάτων!


Παρέχω τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεσή μου για την καταχώριση και την επεξεργασία των δεδομένων που υποβάλλω με αυτή τη φόρμα (συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμο, e-mail, και λοιπά συναφή) τα οποία γνωστοποιούνται στην Astrolab Education IKE μέσω της αιτήσεως επικοινωνίας ή εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τις προϋποθέσεις: α) ότι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκτέλεση των επιδιοκόμενων σκοπών της επικοινωνίας μας και β) την τήρηση των επιταγών του υπ. Αριθμ. 679/2016 Καν. ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πώς μάθατε για την Astrolab Education;